top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Finalistit suurissa vaikeuksissa




Superpesiksen puolivälierät ovat lähteneet käyntiin pienoisilla yllätyksillä, sillä viime vuoden finalistit Sotkamo ja Vimpeli ovat kahden pelin jälkeen vaikeuksissa.


Sotkamo väänsi väkisin voiton Joensuun kotikentällä ja onnistui tasoittamaan pelit voittoihin 1-1. Joensuu on kuitenkin tehnyt kotiläksynsä hyvin ja saanut tehojokeri Roope Korhosen kuriin. Ja se merkitsee aina vaikeuksia Sotkamolle.


Tiistaina Roope sai kotiuttaa viisi kertaa, onnistuen vain kerran. Sotkamon sankariksi kohosikin Kalle Kuosmanen lyömällä Sotkamon neljästä juoksusta kaksi. Se riitti voittoon.

Sotkamon peli on kuitenkin sen verran tukkoisaa, että tästä parista on mahdotonta sanoa kumpi menee mitalipeleihin.


Samaa voi sanoa Vimpelin ja Kempeleen välisestä ottelusarjasta. Ensimmäisen pelin toisen jakson jälkeen olin sitä mieltä, että jos Vimpeli pelaa niin kuin lauantaina, se menee välieriin rallatellen. Joukkue pelasi silloin Matias Rinta-ahon johdolla parhaan pelinsä juhannustauon jälkeen.


Bussimatkalla Kempeleelle tapahtui kuitenkin jotain, sillä tiistaina Kempele oli niskan päällä koko ottelun ajan. Tässäkin kaksikossa voi punnus heilahtaa kumman tahansa puolelle, ovathan vastakkain viime vuoden hopea- ja pronssimitalisti.


Tiistaina Vimpelin jokerit pääsivät kotiuttamaan yhdeksän kertaa, niistä syntyi kolme juoksua. Kun kotiutusprosentti on jokereilla 33%, niin sillä harvoin viedään joukkue voittoon.

Juuri nyt näyttää siltä, että kummassakin otteluparissa saatetaan mennä aina viidenteen otteluun saakka.


Manse on ollut puolivälierin ylivoimaisen joukkue, joskin vastuskin on ollut keppoisa. Pattijoki ei ole löytänyt mitään keinoja, joilla pysäyttää tamperelaiset. Manse on paukuttanut Pattijoen kenttään 20 juoksua ja antanut vastustajalle 4 juoksua. Se kertoo kaiken ottelusarjasta. Manse ei tarvitse välieräpaikkaan kuin kolme ottelua.


Samaa voi sanoa Kouvolasta. Kopla on ollut häkellyttävän hyvä Kiteetä vastaan, vaikka ei juoksuilla juhlinutkaan. Jos tässä vaiheessa pitäisi veikata finaaliparia, niin se on Manse-KPL.


Manse (1) ja Kouvola (2) eivät voi kohdata välierissä. Näillä näkymin ne muodostavat finaaliparin ja siinä koplalla on yllätysmahdollisuus. Onneksi kyse on lajista, jossa voi tapahtua mitä vaan. Jos Vimpeli ja Sotkamo selviävät välieriin, saattavat nekin muodostaa finaaliparin viime vuoden tapaan.


Jari Porttila

1,215 views0 comments

Comments


bottom of page